Fokhagymás oldalas serpenyőben
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
12 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1.2 kg
oldalas |
429 |
12 |
42 |
0.3 |
0 |
72 |
2 evőkanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A húst 3 csontnyi darabokra vágjuk. A zúzott fokhagymával elkevert sóval és borssal bekenjük. A felhevített zsiradékon, forgatva átsütjük, majd mindig, csak kevés vizet öntve alá, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül a zsírjában pirosra sütjük. Melegen, párolt káposztával és sült krumplival kínáljuk. Hidegen friss kenyérrel és savanyúsággal adjuk asztalra.
A zsírja is pompás csemege.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)