Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fűszeres-zöldbabos halfilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Rakott, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Halak, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
70 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldfűszereket sóval, borssal elkeverjük, majd a citrom kicsavart levével megcsepegtetett halfilékre szórjuk. Amíg a többi hozzávaló elkészül hagyjuk pihenni. Az apróra vágott szalonnaféléket süssük zsírjára és a pörcöt távolítsuk el. A zsiradékot osszuk két részre. Közben a zöldbabot a fokhagymával és babérlevéllel ízesített vízben, főzzük roppanósra, majd csepegtessük le. A zsiradék felében süssük egy-egy percig a halfiléket és tartsuk melegen. A zsiradék másik felében pirítsuk meg a nagyobb darabokra vágott hagymát, majd forgassuk bele a zöldbabot és a pörcöt. Terítsük tepsibe és helyezzük rá a haldarabokat. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és öt percig süssük.
Azonnal tálaljuk, friss puha kenyeret kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)