| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 20 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 db
csülök |
328 | 16 | 29 | 0.3 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csülköt csontozzuk ki vagy kérjük meg rá a hentest. A hagymákat, nem tévedés a mennyiség, vágjuk félkarikára. a hagymára szórjunk kevés sót, borsot és a kakukkfüvet. Néhányszor átkeverve hagyjuk állni, amíg a római tál ázik. a csülköt sóval, borssal dörzsöljük be. A hagyma felét tegyük a cseréptálba, tegyük rá a csontokat, majd fektessük rá a csülköket, borítsuk be, a maradék hagymával. A hagyma közé dugdossuk be a babérleveleket. A tálat lefedve tegyük hideg sütőbe és 180 fokra állítva a sütőt, pároljuk 2 órát. Ha hidegen tálaljuk, a hagymát csepegtessük le és bolondítsuk meg kevés borecettel, a kihűlt csülköt vékonyra szeletelve, a hagymával, a megdermedt szafttal és friss, puha kenyérrel tálaljuk. Forrón kínálva, a csülköt vegyük ki, a hagymát tegyük félre és tartsuk melegen. A csülök bőrét, áttéve a húst egy másik tepsibe, a szaftjával sűrűn locsolgatva, 200 fokra emelt hőjű sütőben, süssük pirosra. A vele párolt hagymával és főtt burgonyával tálaljuk.