Káposztás palacsinta
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
| 3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 3 dl
szóda |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 40 dkg
fehérkáposzta |
65 |
1.1 |
0.2 |
14.7 |
2.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Fél dl olajon a cukrot megbarnítjuk, majd a reszelt káposztát rádobva, sóval, borssal ízesítve, kevergetve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
A tojást felverjük a tejjel és a lisztet és a szódavizet fokozatosan hozzáadva palacsintatésztát keverünk. Negyed órát pihentetjük, majd a maradék olajat és a káposztát belekeverve, a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk. A palacsintákat teáskanálnyi tejföllel megkenjük, vékonyan megszórjuk reszelt sajttal és háromszögűre hajtva, sorban tűzálló tálba rakjuk. Végül a tetejét a maradék tejföllel megkenjük, majd rászórjuk a megmaradt sajtot. Sütőben megforrósítjuk, de megpirítani nem szabad.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)