| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kávéskanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 16 szelet bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint chilipor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db banán | 105 | 1.3 | 0.1 | 24.2 | 2 | 0 |
| 2 db
csirkemell |
110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkemelleket kifilézzük, majd felszúrjuk. Az üregbe chilivel, sóval, borssal meghintett, pici olajjal bekent, negyed banánt dugunk. A melleket kívülről is meghintjük a fűszerekkel, óvatosan a sóval, mert a bacon is sóst, majd a szalonnába tekerjük és tepsibe tesszük. 175 fokra előmelegített sütőben, 40 percig sütjük. Tört burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk, befőttet, savanyúságot kínáljunk mellé.