Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kaviáros burgonyahajók

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hidegkonyhai készítmények, Böjt, Buli, Karácsony, Töltött, Főtt, Sós, Zöldség, Halak, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz kaviár 268 26 16 4.6 0 300
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
4 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyákat héjukban megfőzzük. Válasszunk egyforma, tojásnyi, nem szétfövő burgonyákat. megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk. A domború oldalukból egy szeletet levágunk, hogy stabilan megálljanak. Közepüket karalábévájóval kivájjuk. A finomra metélt hagymát, a kaviárt óvatosan a tejfölbe keverjük, ízlés szerint sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd a burgonyák üregébe töltjük.
Tálalásig tartsuk hűtőben, citromszeletkével díszítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)