Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kenyér chips

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Előételek, Tészták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Kártyaparti , Teaparti, Buli, Bálint nap, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kenyerek mindkét oldalát forró vasserpenyőben, szárazon, világos barnára sütjük. A szeletek héját levágjuk és átlósan feldaraboljuk, majd lapjában félbe vágjuk. Ha hirtelen sütjük, a középső rész puha marad és könnyen vágható. A nem sült résszel felfelé tepsire rakosgatjuk és grillre állított sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük. Sütés közben a kenyerek kissé felpöndörödnek.
Gusztusos, különleges kísérője mártogatósoknak, salátáknak, de pástétomok mellé sem utolsó.
Az elkészítése némi gyakorlatot kíván, nem árt vendégség előtt próbálkozni, ha elhibáztunk valamit, némi libazsírral és fokhagymával a kudarc eltüntethető.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)