Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Parmezános táska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Gombafélék, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
5 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
5 dkg újhagyma ? ? ? ? ? ?
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet szitáljuk össze sóval, majd a vajjal morzsoljuk el, annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjuk, gyúrjuk össze. Tekerjük fóliába és hűtsük be 2 órára. A sajtot reszeljük le, a többi hozzávalót vágjuk apróra és a maradék tejföllel keverjük el. A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk fél centi vastagra, majd vágjuk 3 ujjnyi csíkokra. A tésztacsík végére tegyünk teáskanálnyi tölteléket, majd a szélét vízzel megkenve hajtsuk vissza, a szélét nyomjuk le szorosan és vágjuk el. Így haladjunk, amíg a hozzávalókból tart. A táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Különböző mártogatósokkal előételként tálalhatjuk. Egyebekben pompás bor és sörkorcsolya.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)