Kijevi jércemell
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 db
jércemell |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 10 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 késhegynyi
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 8 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 20 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vajat a sóval, az őrölt borssal és a reszelt szerecsendióval habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. A jércemellet kifilézzük és vastagabb vége felől felszúrjuk. Habzsákból a sajtos masszát a húsokba töltjük, de nem kell feszesre. A nyílásokat tojásfehérjével bekenjük, a melleket sózzuk borsozzuk és a kétszer lisztbe és felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, a megolvadó vaj miatt kell a vastagabb panír, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Végül 160 fokos olajban, mindkét oldalát pirosra sütjük. Azonnal tálaljuk.
Burgonya püré és angolos zöldség az ajánlott körete.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)