Roqueforttal töltött csirkecomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
5 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 csokor
metélőhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
15 dkg
roquefort sajt |
357 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
88 |
60 dkg
csirke felsőcomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkecombokat kicsontozzuk. A reszelt roquefort sajt egyharmadát összekeverjük 1 tojással, 1 evőkanál tejföllel, a borssal és a zúzott fokhagymával és az apróra vágott metélőhagymával. A csont helyére kenjük a masszát, majd összehajtva a combokat, fogvájóval összetűzzük és lisztben, a maradék felvert tojásban, valamint a zsemlemorzsában megforgatjuk. 170 fokra felhevített olajba tesszük és szép pirosra sütjük (8-10 perc). Közben a megmaradt reszelt sajtot, a tejfölt és borsot összekeverjük és a megsült, lecsöpögtetett húsra kenjük. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, de ne pirítsuk meg.
Ajánlott körete zöldséges párolt rizs vagy burgonyapüré és idénysaláta.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)