| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 10 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
| 2 szál füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 | 
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 3 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 1 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 1 db				
		paradicsom  | 
					22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 | 
| 1 db				
		zöldpaprika  | 
					20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 | 
| 3 db				
		burgonya  | 
					94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 | 
| 1 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 | 
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 | 
| 2 szál				
		sárgarépa  | 
					40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 | 
| 50 dkg fejtett bab | 164 | 10.8 | 0.4 | 29 | 12.5 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A babot, a felkarikázott répaféléket, a felkockázott zellert, a vörös- és fokhagymát, a zöldpaprikát, a  paradicsomot babérlevéllel, néhány szem borssal és sóval ízesített, bő vízben főzzük félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a kis kockára vágott burgonyát és az olajban kicsit elősütött, előzőleg fekszeletelt kolbászt. Ha minden megpuhult, habarjuk be a tejfölben elkevert liszttel.