Kolbászos-sajtos táska
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 2 evőkanál				
		szezámmag					 | 
					639 | 
					26.3 | 
					54.8 | 
					9.4 | 
					12.6 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 20 dkg				
		ementáli sajt					 | 
					267 | 
					27.8 | 
					16.3 | 
					1.9 | 
					0 | 
					38 | 
				
				
						
					| 20 dkg				
		lángoltkolbász					 | 
					511 | 
					23 | 
					45 | 
					0.2 | 
					0 | 
					150 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 evőkanál				
		olívaolaj					 | 
					901 | 
					0 | 
					99.6 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kávéskanál				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 5 dkg				
		élesztő					 | 
					78 | 
					16.7 | 
					1.2 | 
					0 | 
					0.2 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kg				
		liszt					 | 
					339 | 
					11.7 | 
					2.7 | 
					70.7 | 
					4.7 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			Az élesztőt pohárnyi langyos, cukros vízben, melybe evőkanálnyi lisztet keverünk, felfuttatjuk. A liszthez szitáljuk a sót és ráöntve az élesztős keveréket, az olajat és kb 2-3 deci langyos vizet, tésztává dagasztjuk. Langyos helyen, letakarva, egy órát kelesztjük. Végezhetjük kenyérsütőgéppel is, a dagasztást, de kézzel sem bonyolult. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán átgyúrjuk és vékonyra nyújtjuk. Tenyérnyi lapokra vágjuk. Amíg a tészta kel, a kolbász bőrét lehúzzuk és villával áttörjük vagy ledaráljuk, majd hozzákeverjük az apróra kockázott sajtot. A masszából kanalazzunk a tésztadarabok közepébe, annyit, hogy félbe tudjuk hajtani. Kenjük meg kevés vízzel a tészta széleit és jól nyomkodjuk össze, hogy a töltelék sütés közben ne tudjon kifolyni. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, tíz percig pihentessük, kenjük meg a felvert tojással és hintsük meg a szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Meglehetősen nagy adag, de valahogy mégis mindig elfogy.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)