| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 evőkanál étkezési keményítő | 344 | 0.5 | 0 | 86 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 30 dkg málna | 35 | 1.2 | 0.3 | 5.4 | 4.7 | 0 |
| 3 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 evőkanál porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és ezzel is jól kikeverjük. Részletekben, felváltva beleforgatjuk a liszt-keményítő keveréket és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, úgy centi vastagon. Előmelegített, 175 fokos sütőben, 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd vékonyan megkenjük a porcukorral és vaníliás cukorral habbá vert tejszínnel. a tésztát kettévágjuk és az egyik felét sűrűn kirakjuk málnával, majd a másik felét ráborítjuk.