Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szotyolás-almás crumble

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8-10 levél citromfű 0 0 0 0 0 0
4-5 evőkanál tejszínhab 302 2.6 30 3 0 109
4-5 evőkanál vaníliafagylalt ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
3 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
8 dkg napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

1. A diót - ami bármilyen olajosmagok keveréke is lehet - nyújtófával durvára törjük.

2. Összemorzsoljuk a lisztet, a cukrot, a vajat, reszelt citromhéjjat, és a durvára tört diót, vagy olajos magokat.

3. Felkockázzuk az almát kb. 0,5x0,5 cm-es darabokra.

4. Kivajazott kb. 35x25 cm-es tepsibe szórjuk a felkockázott almát, megszórjuk vékonyan fahéjjal.

5. Majd rámorzsoljuk az előbb elkészített morzsatésztát.

6. Alufóliával lefedjük a tepsit, így 30 percig előmelegített 180 C sütőben sütjük, majd fólia nélkül pirítjuk tovább 5 percig.

7. A kész crumble hidegen, és melegen is fogyasztható. Bármilyen gyümölcsből készíthető alma helyett. Végezetül teljesebbé tehető az élmény, ha vanília fagylaltot teszünk mellé, vagy ízlés szerint porcukorral hintjük.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)