Bögrés sárgabarackos süti
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
barnacukor |
391 |
0 |
0 |
97.4 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 30 evőkanál
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 60 dkg
sárgabarack |
49 |
0.9 |
0.1 |
10.2 |
2 |
0 |
| 1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 pohár
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 1 teáskanál
vanília kivonat |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
| 1/2 pohár
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1,5 pohár
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2 pohár
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Bögrének a joghurt poharát használjuk. A cukorral, az olajjal, a sóval, a vaníliakivonattal, a lime lereszelt héjával és kicsavart levével simára keverjük a joghurtot. Hozzáforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport. Szilikonos vagy vajjal kikent és liszttel kihintett tepsibe öntjük. A tetejére rakjuk a félbevágott, kimagozott, ízlés szerint, a héjától megfosztott, barackokat, majd a durvára vágott dióval elkevert barnacukor és fahéj keverékével megszórjuk. 175 fokra előmelegített sütőben, kb 50 perc alatt, megsütjük.
Kicsit hűlve, kockára vágva tálaljuk. Vaníliafagylaltot, mentalevelet készítsünk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)