Naan kenyér
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 2 csomag
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
| 1 evőkanál
koriander |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
ghí |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1.5 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
| 2 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
| 1 teáskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 teáskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 80 adag
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A meglangyosított tej felében keverjük el az élesztőt és a cukrot. Ha felhabosodott adjuk a sóval és sütőporral összeszitált liszthez. Gyúrjuk hozzá a maradék tejet, a ghít, a tojást és a joghurtot, majd az olaj felével bekenve hagyjuk duplájára kelni. Ez kb. egy óra. Vágjuk hat egyenlő résre és formáljuk gombóccá, majd a két végét meghúzva, alakítsuk ovális lepénnyé. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezve, a maradék olajjal kenjük le és hintsük meg a korianderzölddel. 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára. Úgy húsz perc alatt.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)