Paradicsomos rizs
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		húsalaplé					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					4 db				
		paradicsom  					 | 
					22 | 
					1 | 
					0.2 | 
					4 | 
					1.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 fej				
		lilahagyma					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		margarin					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 20 dkg				
		rizs					 | 
					352 | 
					8 | 
					0.3 | 
					77.5 | 
					1.4 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 csokor				
		bazsalikom					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 csokor				
		petrezselyemzöld					 | 
					61 | 
					4.4 | 
					0.4 | 
					9.8 | 
					4.3 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A lilahagymát félfőre vágjuk. A vajat felforrósítjuk és a hagymát rádobva kicsit pirítjuk, majd a rizst hozzákeverve átforgatjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs kifehéredett, felöntjük az alaplével és annyi vízzel, hogy az összes folyadék a rizs térfogatának kétszerese legyen. Csendesen főzzük 10 percig, majd állni hagyjuk, amíg a rizs felszívja a folyadékot.
Közben a paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra metéljük. Végül finoman összekeverjük az elkészült rizzsel.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)