Rizi-bizi
Hozzávalók
Párolt rizs
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Rizi-bizi
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 dkg
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Párolt rizs
Vastag falú edényben olajat melegítünk, a rizst beleöntjük és folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy lángon felforraljuk. Ezután vagy sütőben pároljuk készre vagy takaréklángon pároljuk, addig amíg a rizs tején, már nem látszik víz, ekkor a lángot lekapcsolva, az edény és a fedő közé konyharuhát téve, a saját gőzében hagyjuk megpuhulni. Tálalás előtt pecsenyevillával lazítsuk fel.
Rizi-bizi
A zöldborsót a vajon pároljuk át, sózzuk meg és ízesítsük a cukorral, majd öntsük fel fél deci vízzel. Fedő alatt pároljuk puhára, majd keverjük bele a finomra vágott petrezselymet és kíméletesen forgassuk össze a párolt rizzsel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)