Parajjal töltött derelye
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 15 dkg
parmezán sajt |
375 |
22.6 |
29.7 |
1.6 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 70 dkg
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztből és a tojásból só és kis víz hozzáadásával tésztát gyúrunk és amíg a paraj elkészül pihenni hagyjuk.
A spenótot megmossuk vastag szárait levágjuk és egy evőkanál vajon megpároljuk, ha kihűlt, felvagdossuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tésztát kinyújtjuk és négyzetekre vágva, kanálnyi spenóttal megtöltjük, majd a szélét vízzel megkenve, félbe hajtjuk. Bő, sós vízben kifőzzük. A maradék vajban megpároljuk a zúzott fokhagymát és tálaláskor ezzel leöntve a tésztát reszelt sajttal bőven megszórjuk.l
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)