Pisztáciás narancsparfé
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					|  igény szerint				
		habtejszín					 | 
					284 | 
					15.5 | 
					23.7 | 
					1.9 | 
					0 | 
					77 | 
				
				
						
					| 1 maréknyi				
		pisztácia					 | 
					600 | 
					20.8 | 
					51.6 | 
					12.5 | 
					6.5 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 csipet				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  igény szerint				
		babapiskóta					 | 
					389 | 
					9.7 | 
					4.4 | 
					77.7 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 dl				
		tejszín					 | 
					372 | 
					21.5 | 
					30.6 | 
					2 | 
					0 | 
					90 | 
				
				
						
					| 6 db				
		tojássárgája					 | 
					54 | 
					2.4 | 
					4.9 | 
					0.1 | 
					0 | 
					272 | 
				
				
						
					| 2 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 15 dkg				
		cukor					 | 
					402 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 db				
		lime					 | 
					36 | 
					0.8 | 
					0.1 | 
					0.7 | 
					0.3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 db				
		narancs					 | 
					41 | 
					0.6 | 
					0.2 | 
					8.5 | 
					2.2 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 cl				
		Cointreau					 | 
					0 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A sózatlan, héjmentes pisztáciát szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. Tegyük félre. Kevés vízben főzzük fel a narancsok és a lime héját. Keverjük bele a citrusok kicsavart levét és a cukrot. Végül, gőz felett keverjük bele a tojásokat, majd habosra verve, jeges víz fölé téve, kihűlésig keverjük. Forgassuk bele a habbá vert tejszínt, a pisztácia nagyját és a likőrt. Folpackkal bélelt őzgerincormába simítjuk, majd a tetejét babapiskótával beterítjük. 5 órát, mélyhűtőben pihentetjük.
Tálra borítjuk, tejszínhabrózsákkal, narancsgerezdekkel és a félretett pisztáciával megszórva, forró vízbe mártott késsel szeletelve, tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)