Mandulás borjújava paradicsomos rizzsel
Hozzávalók
Mandulás borjújava
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
15 dkg
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
borjúkaraj |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
igény szerint
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Paradicsomos rizs
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
2 fej
lilahagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
20 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Mandulás borjújava
A húst megmossuk, szárazra itatjuk, lehártyázzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tenyérrel gyengéden megütögetjük.
Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba forgatjuk, végül a mandulalapocskákba hempergetjük, melyet kissé rá is nyomkodunk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hússzeleteket bő, 175 fokos olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetve tepsibe tesszük és a forró sütőben 5 perc alatt készre sütjük.
Előmelegített tál közepére halmozzuk a rizst és a hússzeletekkel körberakjuk.
Paradicsomos rizs
A lilahagymát félfőre vágjuk. A vajat felforrósítjuk és a hagymát rádobva kicsit pirítjuk, majd a rizst hozzákeverve átforgatjuk és fűszerezzük sóval, borssal. Ha a rizs kifehéredett, felöntjük az alaplével és annyi vízzel, hogy az összes folyadék a rizs térfogatának kétszerese legyen. Csendesen főzzük 10 percig, majd állni hagyjuk, amíg a rizs felszívja a folyadékot.
Közben a paradicsomot meghámozzuk és kimagozzuk, a húsát apró kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra metéljük. Végül finoman összekeverjük az elkészült rizzsel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)