Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Perzsa hagymaleves naranccsal és tojással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Perzsa hagymaleves naranccsal és tojással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1.5 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
25 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál görögszéna mag 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Buggyantott tojás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Perzsa hagymaleves naranccsal és tojással
Melegítsük fel a vajat és az olajat. Kis lángon pároljuk át rajta a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket és a narancs lereszelt héját. Összepárolva dobjuk rá a kis kockára vágott burgonyát. Ha a krumpli üveges lett, öntsük föl az alaplével és főzzük puhára. A darabos fűszereket dobjuk ki, sózzuk, majd keverjük bele a narancs kicsavart levét. A tányérokba tegyünk 1-1 buggyantott tojást és szedjük rá a levest. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Használhatunk korianderzöldet is.

Buggyantott tojás
Más néven bevert tojás.
Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a sárgájára hajtjuk. 3 perc után langyos vízbe kivesszük és a tálalásig ebben tartjuk. A lelógó, rojtos részeket felhasználás előtt eltávolítjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)