Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk apró kockára. A finomra metélt szalonnát süssük zsírjára és a pörcöt szedjük ki. A zöldségeket a zsiradékban 3 percig kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel a levessel. Forraljuk fel, ... tovább
A finomra vágott szalonnát a felhevített olajon megpirítjuk, belekeverjük a félfőre vágott hagymát, a fűszereket és összesütjük. Elkeverjük benne a leöblített babot és, mindig csak kevés vizet adva hozzá, egy óra alatt, ... tovább
A kockára vágott szalonnán a felvagdalt hagymát megpirítom, majd a felkockázott marhahúst rádobom és fehéredésig sütöm. Hozzákeverem a lereszelt répákat, a paradicsompürét és a fűszereket, nagy lángon kevergetve a zöldségek ... tovább
A felhevített zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a felkockázott marhahúst. A saját levében pörkölve a zsírjára sütjük. Hozzákeverj a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd megfűszerezve, majdnem ... tovább
A vastag szeletekre vágott szalonnát, egyszer megfordítva, ropogósra sütjük. A zsírjában megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Közben óvatosan sózzuk és borsozzuk. Tálra halmozzuk a hagymát és a szalonnát ráterítjük. ... tovább
A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan ... tovább
Az egész procedúra előtt a kemencében tüzet rakunk, mire eljön a sütés ideje készen álljon. Közben lehet készíteni a pizzát.
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót ... tovább
A megtisztított angolnát ujjnyi darabokra vágjuk és a sóval, borssal és mustárral ízesített olajba forgatjuk. Egy bő órát hagyjuk állni. Közben a póréhagymát sós vízben 5 percig főzzük, majd kétujjnyi darabokra vágva ... tovább
Fazékban vizet forralunk és beledobjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet. Megsózzuk és beletesszük a nyúlcombokat. Takarékon, lefedve főzzük 10 percig, majd a lángot eloltva, a lében, hagyjuk kihűlni a húst. ... tovább
A főtt quinoát a finomra vágott zöldfűszerekkel, mangóval és hagymával, citromlével, olajjal és a sóval, borssal elkeverve behűtjük. Előételként vagy grillezett ételek mellé tálaljuk. ... tovább