Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Csípős
(335 db)

Kukorica salsa

A zsenge csemegekukoricáról levágjuk a magokat, majd elkeverjük a finomra vágott hagymával, az apró kockára vágott kaliforniai paprikával, meg a kimagozott, feldarabolt chilivel. Hozzáadjuk a citromlét, a sót és a finomra vágott ... tovább

Kukoricasaláta mexikói módra

Az öntethez valókat összekeverjük. A paradicsompaprikát és a chili paprikát apró kockákra vágjuk. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a zöldjével együtt. Végül, mindent összeforgatunk és a hűtőben pihenni hagyjuk. Grillhúsok ... tovább

Langyos kínaikel saláta

A chilipaprikát felaprítjuk, ízlés szerint a magját eltávolítjuk. A répát almareszelőn lereszeljük. Az olaj felében a paprikát és a répát átsütjük, de a répa maradjon roppanós. A megtisztított kelt vékony csíkokra vágva, a ... tovább

Laskagombás sertéscurry répás quinoával

A felhevített olajon az őrölt fűszereket megpirítjuk, majd a húst, a finomra vágott hagymákat, a paprikát és a paradicsomot belekeverjük. Rövid lében pörköljük, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony ... tovább

Lazac ananászos currymártással

A felforrósított vajon kicsit megkapatjuk az ananászkockákat, majd meghintjük a liszttel, a curryvel és rövid kevergetés után felöntjük a konzerv levével, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a felaprított chilipaprikával, sóval, ... tovább

Lazac és tonhal szashimi

A friss lazacot vékony szeletekre váhjuk, a tonhalat felkockázzuk. Gusztusosan a tányérokra rendezük, majd leöntjük a szójaszósszal elkevert wasabival. Kis ideig állni hagyjuk, majd behűtve, a gyömbérrel díszítve fogyasztjuk. ... tovább

Lencse füstölt szalonnával

Az ujnyi vastag szalonnák zsírját kisütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsiradékban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, végül belekeverjük a lereszelt zöldségeket. Enyhén barnára pirítjuk, majd a lencsével és a sült ... tovább

Lencsefasirt puttanesca mártással

Az előre beáztatott lencsét, sós vízben, főzzük puhára (koleszban használhatunk lencsekonzervet is), csepegtessük le, de a főzővizet tegyük félre. A zsemlét áztassuk be vízbe. Az olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, ... tovább

Lencsés csirke

Csirkemellet és a felsőcombot használjunk, csontozzuk ki és vágjuk kockára. A felforrósított olajban pattogtassuk ki a római köményt, majd keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és pároljuk meg. Dobjuk bele a reszelt gyömbért és ... tovább

Leveles tepertőspogácsa kemencében

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a tejföllel, a langyos zsírral, a sóval és az élesztős keverékkel összegyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertő felével, megborsozzuk és a két ... tovább