| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 12 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 teáskanál oregánó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 levél bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 20 dkg kiskocka tészta | 376 | 13.1 | 1.8 | 76.8 | 0.5 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az olaszok egy cannolicchietti nevő tésztát (kis gyűrű tészta, egyfajta levestészta) használnak. A paradicsomok tetejét levágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A belsejüket kevés sóval meghintve lefordítva hagyjuk a felesleges levet kifolyni. A nyers tésztát elkeverjük egy evőkanál olajjal, a finomra vágott fűszerekkel, majd sózzuk, borsozzuk és a paradicsomok üregébe töltjük. Egy-két kanálnál több tölteléket ne rakjunk beléjük, mert a töltelék duzzad. A paradicsomok belsejét szitán törjük át, hogy magmentes legyen. Öntsük az olajat egy tepsibe ültessük bele a paradicsomokat, közben mindegyikre tegyük vissza a levágott részt, majd öntsük alá a paradicsompürét és a fehérbort. Ha a lé nem ér a paradicsomok feléig, vizet öntsünk hozzá. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig süssük.