Romesco szósz
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					3 db				
		paradicsom  					 | 
					22 | 
					1 | 
					0.2 | 
					4 | 
					1.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 db				
		kápia paprika					 | 
					0 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					5 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 db				
		chili paprika					 | 
					0 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 10 dkg				
		mandulalapocska					 | 
					0 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 4 evőkanál				
		olívaolaj					 | 
					901 | 
					0 | 
					99.6 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 dl				
		csirkehúsalaplé					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 3 evőkanál				
		száraz fehérbor					 | 
					70 | 
					0 | 
					0 | 
					16 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		fehérborecet					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A paradicsomok héját húzzuk le és apróra vágva tegyük egy tálba. A paprikákat, platnin, forgatva süssük feketére, majd a héjukat lehúzva, magozzuk ki és felvagdalva adjuk a paradicsomhoz. Egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulát és ezt is adjuk a zöldségekhez. Öntsük az olajat a serpenyőbe és a felvagdalt fokhagyma felét dobjuk bele. Kis lángon pároljuk 2 percig, majd adjuk hozzá a zöldséget és a többi alapanyagot, a fokhagyma kivételével. 10-15 perc alatt főzzük össze. Öntsük turmixgépbe és a fokhagymát beledobva, zúzzuk sima krémmé.
Melegen adhatjuk párolt zöldségekhez, grillezett húsokhoz, hidegen nyers zöldségrudak mellé vagy egyszerűen, csak keksszel. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)