Romesco szósz
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
2 db
kápia paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
5 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
csirkehúsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
3 evőkanál
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A paradicsomok héját húzzuk le és apróra vágva tegyük egy tálba. A paprikákat, platnin, forgatva süssük feketére, majd a héjukat lehúzva, magozzuk ki és felvagdalva adjuk a paradicsomhoz. Egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulát és ezt is adjuk a zöldségekhez. Öntsük az olajat a serpenyőbe és a felvagdalt fokhagyma felét dobjuk bele. Kis lángon pároljuk 2 percig, majd adjuk hozzá a zöldséget és a többi alapanyagot, a fokhagyma kivételével. 10-15 perc alatt főzzük össze. Öntsük turmixgépbe és a fokhagymát beledobva, zúzzuk sima krémmé.
Melegen adhatjuk párolt zöldségekhez, grillezett húsokhoz, hidegen nyers zöldségrudak mellé vagy egyszerűen, csak keksszel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)