| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 késhegynyi köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 3 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 3 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 60 dkg
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kicsontozott karajt négy dupla szeletté vágjuk, a széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A zsiradék egy részét félretesszük. A pörcös zsíron megpároljuk az egyik fej finomra vágott hagymát és hozzáadjuk a kis kockára vágott paprikákat és paradicsomokat. Nagy lángon zsírjára sütjük és elhabarjuk a sóval, borssal felvert tojással. Kevergetve lágy rántottává sütjük. A langyos rántottát elosztjuk a sózott, borsozott hússzeleteken, majd felgöngyölve konyhai zsineggel átkötjük. A félretett zsiradékon megpirítjuk a maradék, apróra metélt hagymát és a hústekercseket körben átsütjük rajta. Megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük kevés forró vízzel. Ízesítjük a zúzott fokhagymával és a köménnyel. majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges a levét kevés forró vízzel pótoljuk. Az elkészült húsokat a léből kivesszük és a levet a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. A húsokról a zsineget lebontjuk és a szaftba visszatesszük.