Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörben sült oladalas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 170 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
40 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 üveg sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast 2-3 csontonként feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Megszórjuk a kockára vágott fokhagymával, a köménymaggal és a gerezdekre vágott hagymával. mellédobjuk a babért, rákanalazzuk a zsírt, majd aláöntjük a zsírt. Alufóliával szorosan lefedjük és 150 fokra előmelegített sütőben, két órát pároljuk. Ekkor a fóliát levesszük és a levével locsolgatva, úgy fél óra alatt aranybarnára sütjük.
Melegen párolt káposztával és tört burgonyával, hidegen friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
A zsírja önmagában is kitűnő.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)