Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sós perec Purcniné módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék, Tojás
Hozzávalók

Sós perec Purcniné módra
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
1 adag tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2,5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Só a perecre
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sós perec Purcniné módra
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt. Ha felfutott, kézzel vagy géppel hozzádagasztjuk a sóval összeszitált lisztet és az olajat. Fél órát hagyjuk kelni, majd a tésztát fél méteres ujjnyi rudakká formázzuk és perecet formálunk belőlük. Öt perc pihentetés után oldalanként, a szódabikarbónával felforralt vízben, 10 másodpercig főzzük. Lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és negyed órát pihentetjük, a felvert tojással lekenjük, majd 220 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. A sós mázat rácsurgatjuk és még öt percre a sütőbe visszatoljuk. Nincs mozi, ami pótolná az élményt.

Só a perecre
Két kanál lisztből, egy evőkanál sóból és két evőkanál vízből mártás sűrűségű masszát keverünk, és a tésztát, ezzel locsoljuk meg.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)