Sütőtökös-diós pite
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 kávéskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 25 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 12 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 15 dkg
sütőtök |
78 |
1.5 |
0.6 |
16.5 |
0.8 |
0 |
| 1 kávéskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 25 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 50 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet, a sóval, a vajjal és a cukorral morzsoljuk el , majd a 3 tojássárgájával és a tejföllel gyúrjuk tésztává. Fóliába tekerve, tartsuk hűtőben, egy órát. Vágjuk szét kétharmad-egyharmad arányban, majd a nagyobbik részt nyújtsuk vékonyra és terítsük tepsibe. Kenjük meg a leturmixolt, előzőleg megsütött tökkel, majd simítsuk rá a darált dió, cukor, fahéj és felvert tojásfehérje keverékét. A maradék tésztából készült csíkokkal rácsozzuk be a tetejét. Kenjük le a tetejét teáskanálnyi vízzel felvert maradék tojássárgájával. 175 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt süssük meg, majd kihűlés után, kockára vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)