Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Harcsapaprikás kapros túróscsuszával

A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt és két evőkanálnyi zsiradékot félreteszünk. A többi zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ... tovább

Harcsás chilis bab

A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel összenyomkodott paradicsomkonzervvel, ízesítjük a chilivel és sóval. ... tovább

Harcsás póréhagymakrémleves

A pórét, a zöldjével együtt vágjuk vékony karikára. Egy fél maréknyit tegyünk félre, a többit pároljuk meg az olívaolajban, ha megpárolódott öntsük fel az laplével és főzzük puhára, közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült ... tovább

Harcsaszelet rántva

A harcsafilét felszeleteljük és besózzuk. Bő órát állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bőséges, középforró olajban, oldalanként 3-3 perc alatt aranybarnára ... tovább

Harcsaszeletek roston

A harcsát kifilézzük és tenyérnyi szeletekre vágjuk. A tejbe sót és zúzott fokhagymát keverünk. A harcsaszeleteket egy éjszakára a fűszerezett tejbe áztatjuk. Másnap leitatjuk a halat és megborsozva bekenjük olajjal, majd ... tovább

Hargitai sertésborda

A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt kivesszük és félretesszük. A karajt 4 szeletre vágjuk és a szélét bevagdosva, kissé kiverjük, megsózzuk, majd a szalonnazsírban, fehéredésig sütjük. Tálra ... tovább

Harissa

Ez a fűszerkeverék Észak-Afrika-i eredetű. Teszik taginékbe, levesekbe és a terített asztalon is, mindig megtalálható, kis tálkában, hogy mindenki ízesíthesse vele az ételét. A fűszereket mozsárban porrá törjük, majd a ... tovább

Háromízű palacsinta aszpikban

Megsütjük a palacsintákat, majd a megsült tésztát három részre osztjuk. Mindegyik részt betöltjük a töltelékekkel. Szorosan összecsavarjuk. Egy püspökkenyérformát, úgy 30 centi hosszút, kibélelünk folpackkal, kevés aszpikot ... tovább

Háromsajtos csirkemellsaláta

A kis kockára vágott csirkemellet a felhevített olajon a finomra metélt vörös- és fokhagymával pirosra sütjük. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Lecsepegtetve kihűtjük. A saláta néhány szép levelét félretesszük a tálaláshoz, a ... tovább

Havasi diós kifli

A lisztből, a vajból és a tojássárgájából, csipetnyi sóval gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Hűtőben két órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán centi vastagra nyújtjuk. A habbá vert tojásfehérjéket összekeverjük a ... tovább