Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tartalomjegyzék (3450 db.)

Zöldséges halkocsonya

A halaprólékot és többi hozzávalót fazékba dobjuk, majd bő vízzel leöntjük. Jó órát forraljuk, majd a levet leszűrjük. A lében a roppanósra főzzük a finom csíkokra vágott zöldségeket és leszűrve hűlni hagyjuk. Ismét ... tovább
cimkék

Zöldséges kacsaszívragu

A zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a félbe vágott szíveket, a finomra szelt fokhagymát és a fűszereket. Saját levében pörköljük, pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá. Amikor, majdnem puha, ... tovább

Zöldséges lasagne

A felforrósított vajban pezsgessük meg a lisztet, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve, mindig csomómentesre keverve, a kellő sűrűségig főzzük. Közben sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítsük. Ha véletlenül csomósra ... tovább

Zöldséges őzcomb

A szépen megformázott őzcombot sóval és borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajban körbesütjük. A beáztatott római tálba tesszük, ráöntjük a sütőzsiradékot, a bort, mellédobjuk a fokhagymát és feldarabolt hagymát. ... tovább

Zöldséges őzragu

A zsíron átsütjük a félfőre vágott hagymát, majd hozzákeverjük a felkockázott őzhúst. Nagy lángon átsütjük, majd csendes tűzön, fedő alatt, párolni kezdjük. Amikor félpuha, belekeverjük a fűszereket és a felkockázott ... tovább

Zöldséges őzragu

A megmosott őzlapockát kockára vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk. A szalonnát kisütjük, zsírján megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az őzhúst és zsírjára pirítjuk. Belekeverjük a ... tovább

Zöldséges őztekercs

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékon félpuhára pároljuk az apróra vágott zöldségeket és hagyjuk langyosra hűlni. A húst vékonyra szeleteljük, mindkét ... tovább

Zöldséges párolt rizs

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a fagyos zöldséget, megsózzuk és roppanósra pároljuk. Végül összeforgatjuk a párolt rizzsel. ... tovább

Zöldséges piláf

Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát és a barnarizst. Felöntjük két és fél csésze vízzel, beledobjuk a fokhagymát, a borsot és a fahéjat. Beleöntjük a szójaszószt. Felforrástól számítva, 50 percig főzzük. Tíz ... tovább

Zöldséges pulykaragu

Serpenyőben megmelegítjük az olajat, majd a félkarikára vágott hagymát megpirítjuk benne. A pirítás végén hozzáadjuk, a finomra vágott, fokhagymát. A kis kockára vagdalt pulyka felsőcombot rádobjuk és néha átkeverve, ... tovább