Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésből (303 db.)

Sertéscomb velesült zöldségekel

A szép darab sertéscombot sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon, minden oldalán süssük pirosra. A feldarabolt zöldségeket forgassuk át, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A harmadát terítsük tepsibe, a combot fektessük ... tovább

Sertésérmék barackkal sütve

A sertésszüzet felszeleteljük és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. A hagymát hajszálvékony karikára vágjuk. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kivajazott tepsibe tesszük. A hámozott, felezett barackot felszeleteljük és a ... tovább

Sertésjava pizzasütő módra

2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsom felét, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Összeforraljuk és kis lángon negyed órát főzzük. A kivert, szélein bevágott ... tovább

Sertéskaraj mézes sütőtökkel

A felszeletelt húst hintsük sózzuk, borsozzuk meg, majd fátyolnyi lisztet szitáljunk rá. A felhevített olajban süssük ki. Közben, a vajon barnítsuk meg a mézet, szórjuk bele a dobókockányira vágott tököt, adjuk hozzá a gyömbért ... tovább

Sertéskocsonya

Nagy fazekat előkészítünk. Beletesszük a kocsonyahúst (fül, farok, köröm, fej, bőrke), a csülköt és annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi. Beleszórjuk a fűszereket, a zöldségeket, a vöröshagymát héjastul, valamint a ... tovább

Sertéspecsenye

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk vele egy serpenyőt. A kissé vastagabbra vágott, sózott, borsozott hússzeleteket ráterítjük. Ráöntünk, annyi vizet, amennyi majdnem ellepi, majd rászórjuk a fűszereket, a ... tovább

Sertéspörkölt

A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, fehéredésig sütjük, rádobjuk az apróra vágott paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Rövid lében pároljuk, vizet ... tovább

Sertésragu áfonyával

A felhevített olajon a finomra metélt hagymát átpirítjuk. Rádobjuk a kockára vágott húst és nagy lángon aranybarnára sütjük. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük. Hozzáadjuk ... tovább

Sertésrolád spenóttal és tojással

A lehártyázott, kicsontozott sertéskarajt roládszerűen felvágjuk, majd gyengéden kiverjük. Egy kanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felvert tojást ráöntve lágy rántottát sütünk belőle. ... tovább

Sertésszelet babbal

A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a húst csíkokra vágjuk, majd a felhevített olajon, barnára sütjük. Közben, hozzákeverjük a félfőre vágott hagymát, a finomra vágott fokhagymát, az apróra metélt chilit és a ... tovább