Töltött, rántott zeller
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
zeller |
31 |
1.4 |
0.3 |
5 |
4.2 |
0 |
1 evőkanál
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
25 dkg
gouda sajt |
98 |
2.8 |
1.6 |
18 |
0 |
4 |
10 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
15 dkg
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Nagy, de nem fás fejeket válasszunk a zellerből. Tisztítás után vágjuk fél centis karikákra, majd főzzük pár percig a citromlével, a cukorral és a sóval ízesített forrásban lévő vízben. A megmaradó lé nagyszerű levesalap. Csepegtessük le és hagyjuk hűlni a zellerszeleteket.
A sajtot is szeleteljük fel és két szelet zeller közé téve a szokásos módon panírozzuk be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Majd felforrósított vajban süssük aranysárgára.
Forrón tálaljuk, petrezselymes rizzsel vagy köret nélkül valamilyen sajtos, esetleg paradicsomos mártogatóssal.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)