Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött, rántott zeller

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Rakott, Sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
25 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nagy, de nem fás fejeket válasszunk a zellerből. Tisztítás után vágjuk fél centis karikákra, majd főzzük pár percig a citromlével, a cukorral és a sóval ízesített forrásban lévő vízben. A megmaradó lé nagyszerű levesalap. Csepegtessük le és hagyjuk hűlni a zellerszeleteket.
A sajtot is szeleteljük fel és két szelet zeller közé téve a szokásos módon panírozzuk be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Majd felforrósított vajban süssük aranysárgára.
Forrón tálaljuk, petrezselymes rizzsel vagy köret nélkül valamilyen sajtos, esetleg paradicsomos mártogatóssal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)