Vadkacsa egyben sütve
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
áfonyalekvár |
243 |
0.3 |
0 |
59.7 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 2 db
vadkacsa |
121 |
22.7 |
3.1 |
0.5 |
0 |
0 |
| 10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
| 2 evőkanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
5 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 10 szem
borókabogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 teáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 30 dkg
vegyes zöldség |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lereszelt zöldséget. a kakukkfű és a majoránna felét,
a feldarabolt fok-és vöröshagymát, némi sóval és borssal ízesítve összefőzzük, két liter vizet adva hozzá. Kihűtjük, majd az ecetet és a bort hozzáöntve elkeverjük. A megtisztított kacsákat beletéve, néhányszor megforgatva, két három napig pácoljuk. Gondosan letörölgetve, bedörzsöljük a megmaradt fűszerekkel, sóval és borssal, majd beborítva a vékonyra szelt szalonnával, római tálba tesszük, úgy, hogy a pácléből leszűrt zöldségeket alá terítjük. Lefedjük a tálat, majd hideg sütőbe téve, másfél órán át pároljuk. A kacsát a tálból kivéve, feldaraboljuk, a szaft zsírjával leöntve ropogósra sütjük. A szaftot az áfonyalekvárral és a mustárral, mártás sűrűségűre forraljuk. A kacsát, a mártással leöntve, szalmaburgonyával és párolt káposztával körítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)