Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges süllő csomagban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Rakott, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
igény szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db cikória 16 1.3 0.2 2.3 0 0
szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
80 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cikóriát tisztítsuk meg, torzsázzuk ki és áztassuk sós vízbe. Közben a répát és a zellert vágjuk vékony csíkokra, a zellert csepegtessük meg citromlével. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikákra.
A halfiléket terítsük megvajazott alufólialapra, sózzuk és borsozzuk meg terítsünk rá egy babérlevelet. A lecsepegtetett cikóriát is csíkozzuk fel, majd a zöldségeket keverjük össze és egyenlően osszuk el a halszeleteken. Borítsuk rá a fóliát, a széleket szorosan lezárva, lezárás előtt, minden zacskóba öntsünk egy evőkanálnyi bort.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.
A csomagját mindenki maga bontsa fel, hogy élvezhesse a felszálló illatokat.
Köretnek párolt rizst vagy vajas burgonyát adhatunk.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)