| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 szál metélőzeller | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 2 maréknyi zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 |
| 2 maréknyi fejtett bab | 164 | 10.8 | 0.4 | 29 | 12.5 | 0 |
| 8 szelet
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kivert karajt sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. Az olajban kissé elősütjük. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. A sütőzsiradékot tepsibe öntjük és a zöldségeket beleszórjuk. Ezeket is sózzuk, borsozzuk. Ráterítjük a hússzeleteket és a bort aláöntjük, majd fóliával szorosan lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát pároljuk, majd a fóliát levéve még tíz percig pirítjuk.