Almás borjúszelet
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
chili paprika |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
60 dkg
borjúcomb |
110 |
19.5 |
4.5 |
0.3 |
0 |
86 |
1 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és a felforrósított olajban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Félretesszük és melegen tartjuk. A borba dobjuk a két rúd fahéjat és a félbe vágott chilit, felforraljuk és kis lángon pár percet főzzük. A sütőzsiradékban megbarnítjuk a cukrot, rádobjuk a vékony gerezdekre vágott, előzőleg meghámozott és kicsumázott almát. Átforgatjuk és azonnal rászűrjük a bort. Ha a karamell feloldódott beleöntjük a tejszínt és beletesszük a hússzeleteket. Nagylángon kissé besűrítjük. A szárazon megpirított mandulalapocskákkal megszórva tálaljuk.
Mazsolás párolt rizst adjunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)