Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Amerikai marhaegytál

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 400 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Lassan sütött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 csapott evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 kávéskanál babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
25 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
4 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
7 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhacombot, esetleg tarján vágjuk centis kockákra. A liszttel a sóval és a borssal elkeverjük, majd apránként a felhevített olajban aranybarnára sütjük. Cserépedénybe tesszük, majd a borral és az alaplé felével felöntve 120 fokos sütőben, lefedve 3 órát pároljuk. A finomra aprított zöldségeket és a fűszereket hozzákeverve, a többi alaplét hozzáadva, ismét három órát pároljuk. Végül a tejszínt és a paradicsompürét belekeverve, fedő nélkül készre pirítjuk. Főtt burgonyával, tésztával vagy kukoricakenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)