Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Articsókaszívvel töltött kifli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 üveg articsóka konzerv 0 ? ? ? ? ?
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
4 db kifli 120.1 4.1 0.7 25 1.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kifliket félbevágjuk és a belüket kivájjuk. Az articsokát leveleire szedjük és ha szükséges kisebb darabokra vágjuk. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, majd sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon aranyszínűre sütjük az elmorzsolt kiflibelsőt és ezt is a tejfölös maszába forgatjuk. A kiflik üregébe halmozzuk és megszórjuk parmezánforgácsokkal. Előmelegített sütőben, 170 fokon, húsz percig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)