Birkatokány kakukkfűmártásban
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 adag
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 2.5 dl
tej (3,6 %) |
273 |
26 |
27 |
0.5 |
0 |
92 |
| 3 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
| 1/2 dl
keserűlikőr |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 1 evőkanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 50 dkg
birkacomb |
306 |
16.9 |
26.4 |
0.3 |
0 |
84 |
| 1 adag
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A húst vékony csíkokra vágjuk. A pácléhez a keserűlikőrt, a bort, egy dl olajat, ízlés szerint borsot és a kakukkfű felét összekeverjük és húst ebben egy éjszakán át, hűtőszekrényben pácoljuk. A tejet és a tejfölt lassú tűzőn összefőzzük a maradék kakukkfűvel.Egy lábaskában a vajból és a lisztből rántást készítünk, és a forró kakukkfüves, tejjel felöntjük, majd csomómentesre keverjük és felforraljuk. Közben egy serpenyőben olajon hirtelen kisütjük a húscsíkokat, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. A kakukkfüves mártással összekeverve tálaljuk.
Galuska, főtt burgonya vagy párolt rizs az ajánlott köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)