Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyalepény maradék burgonyából

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
50 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a fokhagyma granulátummal összeszitáljuk. A maradék főtt (lehet a burgonyát frissen is főzni, de melegen törjük át), tört burgonyával és a tojásokkal elkeverjük. A masszát kiolajozott, forró serpenyőbe simítjuk és lefedve, a széleit időnként emelgetve, 10 percig sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe csúsztatjuk, a tetejét olajjal megcsepegtetve, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ízlés szerinti öntettel, cikkekre vágva tálaljuk. Tökéletes téli vacsora.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)