Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Császármorzsa /Kaisersmarn/

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Édes, Meleg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
25 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
7 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
7 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
23 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
30 dkg búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet elkeverem a búzadarával és a vaníliás cukorral, majd a tejjel. A kapott masszát egy órán át pihentetjük. A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal, és beledolgozzuk a pihentetett masszába. A tojások fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd ezt is beledolgozzuk a masszába. Az így elkészült masszát 3-4 részletben készítjük el. Serpenyőben a vajat megolvasszuk, hozzáöntjük a masszát, és fakanállal fokozatos keverés, darabolás mellett a megfelelő méretre, morzsára sütjük.
Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)