Apácafánk
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 4 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 6 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 4 db
tojásfehérje |
14 |
3 |
0.1 |
0.2 |
0 |
0 |
| 6 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet a tojássárgájákkal, a cukorral és két deci tejföllel csomómentesre keverjük, ekkor hozzáadjuk a többi tejfölt és beleforgatjuk, a sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét. Vajjal kikent tepsibe simítjuk, ujjnyi vastagon és 175 fokra előmelegített sütőben keményedésig sütjük. A tepsiben rombuszokra vágjuk és középforró olajban aranysárgára sütjük.
lecsepegtetve porcukorral meghintjük és gyümölcsízzel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)