Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almapuffancs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl almalé 100%-os 30 0.4 0.4 7 2 0
1 teáskanál vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
4 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 kiskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát héjastul lereszeljük, a fahéjjal, citromhéjjal és a cukor felével elkeverjük. Egy órát állni hagyjuk. Jól kicsavarjuk, majd félre tesszük. Közben a langyos tejet, az élesztőt és kevés cukrot felfuttatunk, majd a liszttel, olajjal, tejföllel és a tojással tésztává dagasztunk. Duplájára kelesztjük és az almát beledagasztjuk. Újabb 20 percig hagyjuk állni. Közben az alma levét, az almalevet és a rumot, a keményítővel elkeverve összeforraljuk és kihűtjük. Az almás tésztát, bő forró olajban, evőkanálnyi masszánként, egyszer megfordítva, kisütjük. Lecsepegtetve, az almás szósszal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)