Amerikai palacsinta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
2 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
6 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
10 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tejbe belekeverjük a felolvasztott, de lehűlt vajat, a felvert tojásokat, a sót és a masszába forgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, sűrű, egyenletes masszát kell kapnunk. Forró palacsintasütőbe öntünk egy kis merőkanálnyi masszát és a serpenyőt döntögetve kistányérnyi koronggá terítjük. Vastagabb legyen, mint a hagyományos palacsinta, kb. 2 perces sütés után fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük aranybarnára. A serpenyőt nem kell olajozni.
Reggelinek, általában vajjal és juharsziruppal tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)