Amerikai palacsinta
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 40 dkg				
		liszt					 | 
					339 | 
					11.7 | 
					2.7 | 
					70.7 | 
					4.7 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 csomag				
		sütőpor					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 kávéskanál				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 db				
		tojás					 | 
					66 | 
					5.4 | 
					4.8 | 
					0.3 | 
					0 | 
					274 | 
				
				
						
					| 6 dl				
		tej (2.8%)					 | 
					60 | 
					3.4 | 
					2.8 | 
					5.3 | 
					0 | 
					10 | 
				
				
						
					| 10 dkg				
		margarin					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A tejbe belekeverjük a felolvasztott, de lehűlt vajat, a felvert tojásokat, a sót és a masszába forgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet, sűrű, egyenletes masszát kell kapnunk. Forró palacsintasütőbe öntünk egy kis merőkanálnyi masszát és a serpenyőt döntögetve kistányérnyi koronggá terítjük. Vastagabb legyen, mint a hagyományos palacsinta, kb. 2 perces sütés után fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük aranybarnára. A serpenyőt nem kell olajozni. 
Reggelinek, általában vajjal és juharsziruppal tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)