Grízes tészta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
50 dkg
szélesmetélt |
376 |
13.1 |
1.8 |
76.8 |
0.5 |
68 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felhevített olajban a darát, folyamatosan kevergetve barnára pirítjuk. Másfél deci vízzel részletekben felöntve tovább kevergetjük, közben sózzuk. Fedő alatt duzzadni hagyjuk. Időnként átkeverjük. Végül a főtt szélesmetélttel átkeverjük. Lekvárral, porcukorral vagy borssal ízesítsük, aszerint, hogy köretnek vagy desszertnek tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)