Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymával-baconnal-sajttal töltött burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szép, tojásnál nagyobb burgonyákat megmossuk, majd leszárítjuk. Evőkanálba fektetjük, így biztosítjuk, hogy ne vágjuk át teljesen, majd fél centinként felszeleteljük. A nyílásokba, felváltva, bacon, hagyma és sajtszeleteket teszünk. Kevés olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük a krumplikat, sóval, borssal meghintjük, majd az olajjal megpermetezzük, fóliával, szorosan lefedve, 175 fokos sütőbe tesszük és fél órát pároljuk. A fóliát levéve, még negyed óra alatt, pirosra sütjük.
Teával pompás téli vacsora, de bulikajának is tálalhatjuk, kissé növelve a menyiséget. A savanyú káposzta a mennyekbe emeli.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)