| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 8 db keszeg | 117 | 16.6 | 5.5 | 0.2 | 0 | 89 |
| igény szerint liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| igény szerint pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| igény szerint olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A megtisztított és kibelezett keszegeket sűrűn beirdaljuk, majd kívül-belül besózzuk és fél órát állni hagyjuk. Pirospaprikával és fehérborssal elkevert lisztet szórunk egy zacskóba, majd a halakat beletéve, a zacskót addig forgatjuk, amíg a halakat mindenütt bevonja a lisztes keverék. A parázs fölé helyezett serpenyőben, felhevített olajban, a halak mindkét oldalát pirosra sütjük. Lecsepegtetve, friss kenyérrel tálaljuk. A nagyobb halakat fokhagymás olajjal megkenve, közvetlenül a grillrácson is megsüthetjük.