Harcsafilé currys zöldségraguval
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 3 evőkanál				
		curry por					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 csokor				
		petrezselyemzöld					 | 
					61 | 
					4.4 | 
					0.4 | 
					9.8 | 
					4.3 | 
					0 | 
				
				
						
					3 gerezd				
		fokhagyma  					 | 
					134 | 
					6.8 | 
					0.1 | 
					26.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					4 db				
		paradicsom  					 | 
					22 | 
					1 | 
					0.2 | 
					4 | 
					1.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 db				
		cukkíni					 | 
					31 | 
					1.5 | 
					0.4 | 
					5.3 | 
					0.8 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 db				
		padlizsán					 | 
					26 | 
					1.3 | 
					0.2 | 
					4.8 | 
					1.4 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 fej				
		lilahagyma					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		olívaolaj					 | 
					901 | 
					0 | 
					99.6 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 evőkanál				
		olaj					 | 
					899 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 evőkanál				
		liszt					 | 
					339 | 
					11.7 | 
					2.7 | 
					70.7 | 
					4.7 | 
					0 | 
				
				
						
					| 60 dkg				
		afrikai harcsa					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A padlizsánt kockára vágjuk és bőven besózzuk. A többi zöldséget hasonló kockára vágjuk, de a paradicsomot előbb meghámozzuk. Fél óra állás után a padlizsánt leöblítjük és leszárítjuk. Az olívaolajon a lilahagymát átpároljuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott fokhagymát és ha az illata érezhetővé válik hozzáadjuk a padlizsánt és a cukkínit. Kicsit összepároljuk és rádobjuk a paradicsomot, jól összesütjük és belekeverjük a curryport, takarékon összerotyogtatjuk, végük sózzuk, borsozzuk. Közben a harcsafiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A forró olajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Egy előmelegített tál közepére halmozzuk a ragut és körülrakjuk a halfilékkel, megszórjuk apróra metélt petrezselyemmel.
Párolt rizzsel kínáljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)